Charlotte van Sadelhoff

Als advocaat ben ik gespecialiseerd in het omgevingsrecht en het algemeen bestuursrecht. Ik adviseer en procedeer over ruimtelijke (her)ontwikkelingen. Daarbij kan gedacht worden aan omgevingsplannen, omgevingsvergunningen, omzettingsvergunningen, milieukwesties en handhavingsprocedures. Uw omgeving is mijn specialiteit!

Mijn aanpak is oplossingsgericht, betrokken en efficiënt. De beste juridische oplossing hoeft niet altijd de beste oplossing voor uw zaak te zijn. Graag denk ik met u mee over uw kansen en risico’s. Ik probeer een geschil eerst minnelijk op te lossen, zodat een (onnodige) procedure kan worden voorkomen. Komt het toch aan op een procedure? Dan kunt u op mij rekenen.

Ik treed op voor onder andere projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers, non-profitorganisaties, horecaondernemingen en particulieren.

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook heb ik internationaal recht en politicologie gestudeerd aan de Luiss Guido Carli Universiteit in Rome. Ik heb tevens de postacademische specialisatieopleiding Omgevingsrecht afgerond aan de Grotius Academie.

Voordat ik Van Sadelhoff Legal ben gestart ben ik als bestuursrechtadvocaat werkzaam geweest bij een vastgoedkantoor in Den Haag en op de vastgoedsectie van een middelgroot advocatenkantoor in Utrecht.

Amy van Eijk - Werkstudent

In 2020 heb ik de overstap gemaakt naar de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Momenteel zit ik in de eindfase van mijn bachelor. Het afgelopen jaar van mijn opleiding is mijn interesse voor het omgevingsrecht aangewakkerd na een cursus bestuursrecht. Sinds november 2022 krijg ik bij Charlotte de kans om dat als werkstudente in de praktijk te ervaren!

Ik ondersteun Charlotte met het benodigde onderzoek naar wet- en regelgeving en het opstellen van juridische adviezen. Daarmee kan zij op zoek naar de beste juridische oplossing. Charlotte dompelt mij helemaal onder in de wereld van het omgevingsrecht doordat ik echt mee mag kijken. Zij leert mij haar oplossingsgerichte en betrokken aanpak waar de cliënt ook echt wat mee kan. Verder schrijf ik van tijd tot tijd een artikel over een actueel onderwerp in het omgevingsrecht voor op de website. Ik werk hier met erg veel plezier!

Lidmaatschappen

vansadelhoff logo

(lid)

vansadelhoff logo

(lid)

vansadelhoff logo

(Lid vastgoednetwerk Utrecht)

vansadelhoff logo

(Bestuurslid)

Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten sta ik geregistreerd op het hoofdrechtsgebied omgevingsrecht (ruimtelijk bestuursrecht, milieurecht, natuurbeschermingsrecht en waterrecht). Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit hoofdrechtsgebied.

Algemene voorwaarden

Kantoorklachtenregeling

Privacy Statement